Social Icons


Kavaklı mahallesinde Bursa’nın Kavaklı caddesi vardır. Burçüstü şehri tepeden görür. İşte tam orası. Dünyada minicik bir nokta.

31 Ağustos 2015 Pazartesi

İngiliz Gazete Türkiye'de Görülmesi Gereken 10 Yeri Sıraladı

İngiltere’nin Telegraph gazetesi, seyahat sayfasında Türkiye’de görülmesi gereken 10 yeri listeledi. Sayfada yer verilen yazının ilk sırasında Hasankeyf yer alırken Türkiye’de görülmesi gereken 10 yerin içinde İznik de yer aldı.
Türkiye’nin dört bir yanında görülmesi gereken tarihi ve turistik yerler yabancı basının da ilgisini çekiyor. İngiliz gazetede yayınlanan yazıda ülkenin her yanından 10 destinasyona yer verildi.

İşte Türkiye’de Görülmesi Gereken 10 Yer:

Hasankeyf
Batman Hasankeyf listenin ilk sırasında. Kısa süre sonra sular altında kalacak bu yeri mutlaka görmelisiniz.

Nemrut Dağı
Türkiye’nin güneydoğusunda bulunan Nemrut Dağı’nın yüksekliği 7 bin feet. Nemrut Dağı UNESCO listesinde de yer alıyor.

Eğirdir Gölü
Türkiye’nin her yanında bulunan görülmesi gereken yerleri listeyen İngiliz gazete, bu kez de ülkenin güneybatısından bir örnek veriyor. Dağ ile çevrelenen Eğirdir Gölü, listede kendine yer buluyor. Bir öneri de, eski Bizans sitesi Sagalassos ve Antioch’un ziyaret edilmesi yönünde.

Sümela Manastırı
Karadeniz Bölgesi’nin önemli turistik yerlerinden Sümela Manastırı, Trabzon’da bulunuyor. İngiliz gazete, bu ahşap yapıyı Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında listeledi.

Edirne
Bir zamanlar Osmanlı’nın başkentliğini de yapan bu kent, Yunanistan- Bulgaristan sınırında yer alıyor. Görkemli bir mimariye sahip olan Edirne’de, Selimiye Camii mutlaka görülmesi gereken bir baş yapıt.

Kars ve Ani
Ermenistan yakınında bulunan bu kent, lezzetli peynirinin yanı sıra Rus evleri ile de ünlü. Ortaçağ’dan kalma Ermeni şehri Ani mutlaka görülmeli.

Amasya
Ankara’nın kuzeydoğusunda bulunan bu şehir, Yeşilırmak Vadisi kıyısında. Görülmesi gereken bu kentte, yarı ahşap Osmanlı evleri, butik otellere dönüştürülmüş.

Van Gölü
İngiliz gazetenin listesinde yer alan bu soda gölü, ülkenin en büyüğü. Kaymak ve bal eşliğinde, yağda yumurtalı bir kahvaltı ile, kentin ünlü kahvaltısını tadabilirsiniz. 

Safranbolu
UNESCO Dünya Miras koruma listesinde bulunan Safranbolu, yarı ahşap evleri ve konakları ile görülmesi gerekenler arasında.

İznik
İznik’in antik adı Nicaea. 16. ve 17. yy’da Osmanlı’nın en iyi yapılarına çini üreten İznik, eski Bizans duvarları ile çevrili. Yoğun ve kalabalık İstanbul hayatından kaçış için de hem yakın hem de huzurlu bir bölge.



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Kitap Evi Otel @KitapEviOtel Kitap Evi Otel
Kitap Evi Otel Kitap Evi Otel