Social Icons


Kavaklı mahallesinde Bursa’nın Kavaklı caddesi vardır. Burçüstü şehri tepeden görür. İşte tam orası. Dünyada minicik bir nokta.

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kitap Evi Otel Ailesi olarak, Dünyaca Ünlü Yazar Alberto Manguel'i ağırladık


Kitap Evi Otel ailesi olarak dünyaca ünlü yazar Sn.Alberto Manguel'i ağırlamaktan ve Türk Edebiyatı'nın uluslararası edebiyat çevrelerinde tanınmasını amaçlayan böylesine önemli bir projenin içinde olmaktan onur duyduk.

“Tanpınar’ın İzinde Beş Şehir” projesi için ülkemize gelen dünyaca ünlü yazar Alberto Manguel, Tanpınar’ın “Beş Şehir” eserinde yer alan İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum ve Konya’ya düzenlediği ikişer günlük edebiyat turunun sonunda izlenimlerini kitaplaştıracak.

Nilüfer Belediyesi Başkanımız Sn.Mustafa Bozbey, projenin Bursa ayağına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, yazar Manguel ise “Bursa’da olmaktan çok mutluyum. Çünkü Bursa, kitaplarımı raflarında tutan dayanaklar gibi.” dedi.


Otelimiz'de yenilen öğle yemeğinin ardından Bursa Nilüfer Nazım Hikmet Kültürevi’nde “Hayatı Kitaplar Üzerinden Okumak” başlıklı söyleşi'ye katılan Sn. Manguel, okurları için kitaplarını imzaladı.





Alberto Manguel kimdir?
1948 yılında Arjantinli bir anne ve babanın çocuğu Buenos Aires’te doğdu. Çocukluğunu babasının diplomatik görevi nedeniyle İsrail'de geçirdi. Çek bakıcısından İngilizce ve Almanca öğrendi. Ana dili olan İspanyolca'yı ise 1955'te Arjantin'e döndükten sonra öğrendi. Öğrencilik yıllarında ünlü Arjantinli yazar Jorge Luis Borges'le tanıştı. Fransa, İtalya ve İngiltere gibi değişik ülkelerde hayatını geçiren yazar, 1988'de Kanada vatandaşı oldu.


Yazarlığının yanı sıra, çok dilli bir çevirmen, antoloji yazarı ve editör olarak da uluslararası bir şöhret kazanan Alberto Manguel'in en çok tanınan eseri Hayali Yerler Sözlüğü'dür. Öte yandan, Okumanın Tarihi adlı kitabı otuzdan fazla dile çevrilerek uluslararası ölçütte çok satan kitaplar arasında yer aldı. Bu kitap, aynı zamanda, Times Literary Supplement tarafından yılın en iyi kitapları arasında gösterildi. Ayrıca, Fransa'da Médicis ödülünü kazandı.


1992'de Yabancı Bir Ülkeden Haber Geldi adlı romanı McKitterick ödülünü kazandı. Aynı şekilde, Resimleri Okumak: Aşk ve Nefretin Tarihi adlı eseri de Kanada'da kurmaca-dışı dalında Genel Vali Ödülüne layık görüldü.


Kitapları

Hayalî Yerler Sözlüğü,
Başka Ateşler: Latin Amerikalı Kadın Hikâyeciler Antolojisi,
Okumanın Tarihi,
Borges'in Evinde,
Okuma Günlüğü,
Resimleri Okumak: Aşk ve Nefretin Tarihi,
Yabancı Bir Ülkeden Haber Geldi,
Palmiyeler Altında Stevenson.

Paylas

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Kitap Evi Otel @KitapEviOtel Kitap Evi Otel
Kitap Evi Otel Kitap Evi Otel