Social Icons


Kavaklı mahallesinde Bursa’nın Kavaklı caddesi vardır. Burçüstü şehri tepeden görür. İşte tam orası. Dünyada minicik bir nokta.

31 Ocak 2015 Cumartesi

Güzel bir haftasonu kaçamağı



Bursa merkezinde eski konak, kitap evi olarak geçirdiği geçmişinin ardından son derece güzel restore edilmiş ve şık, konforlu bir butik otele dönüştürülmüş. Kitap Evi Otel, sadece zorunluluktan kalanların değil, şehirde uyuyup, şehre uyananların tercih sebebi.


Bursa’da Kitap Evi Otel

Bu hafta sonu İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan kolay ulaşılabilir bir yerde keyifli vakit geçirmek istedim. Pendik’ten İDO’nun feribotlarına binerek Yalova’ya geçtikten sonra rahat bir sürüşle Bursa’ya ulaştım. İnternette yaptığım araştırma sonucunda Bursa’da küçük ve sevimli bir butik otel bulmuştum. Bursa’ya ulaştıktan bir kaç dakika sonra hemen Uludağ yolunun başında Tophane semtinde bulunan Kitap Evi Otel’e ulaştım. Eski konak, kitap evi olarak geçirdiği geçmişinin ardından son derece güzel restore edilmiş ve şık, konforlu bir butik otele dönüştürülmüş. Otel görevlileri beni kapıda güleyüzle karşıladılar ve Bursa manzaralı odama yerleştim. Sonra bir kahve içmek için aşağıya inerek otelin tarihi hakkında bilgi aldım.

Size biraz otelden bahsetmek istiyorum; 2009 yılından bu yana Bursa’nın Tophane semtinde otel olarak hizmet veren Kitap Evi Butik Otel, aslında bir zamanlar konakmış. Geçirdiği büyük yangın sonrasında, aslına uygun olarak restore edilmiş. Otelin farklı tarzlarla döşenmiş, 13 odası var. Oda isimleri ise konağın konum ve işlevlerine göre belirlenmiş. Örneğin, çatı suitinde bulunan, gül bahçesi olarak düzenlenmiş terastan eşsiz şehir manzarası, şömineli suitten bahçe ve Bursa sokakları izlenebiliyor. Ayaklı bir küvetin bulunduğu cumba suiti ise Ulucami ve Yeşil Türbe manzarasına sahip.

15 yıl önce kültür etkinlikleri ve restoran olarak hizmet veren bina, şehrin gereksinimi ve talepler doğrultusunda işlerliğine devam ediyor. 13 odanın tümü farklı konum ve özelliklere sahip. Ova manzaralı odalardan Uludağ’ın eteklerine yayılan şehir, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Emir Sultan, tarihi hanlar bölgesi ve kapalıçarşı. Ya da yüksek taş duvarlarla çevrili tarihi çeşmesi, süs havuzu, kuş evleri ve ulu ağaçları ile Osmanlı adabı taşıyan bahçe manzaralı odalar... Bazen şömine sıcaklığı, bazen bir manolya gölgesi, bazen de Bursa’da olduğunuzu hatırlatan hamam sefası... Bahçe ile birlikte kullanılan restoran 15 yıldır şehrin en tercih edilen mekanlarından... Otel ve restoran Turizm Bakanlığı denetiminde ‘özel tesis’ statüsüne sahip. Kitap Evi Otel Bursa’daki Osmanlı sivil mimarisinin en iyi örneklerinden biri denilebilir. Otel, antik kent surlarının ana kapılarından olan Saltanat Kapısı’nın yanında, şehir merkezinde yer alıyor. Otele yürüme mesafesinde Ulu Cami, Kapalı Çarşı ve tarihi Hanlar bölgesini bulacaksınız.
Geçtiğimiz yıllar içerisinde gerek odaların gerekse servis niteliği, Kitap Evi Otel’e özgü konuk profili kazandırmış. Yazın bahçede, kışın şömine karşısında bir şeyler içerken, nadide kitapları karıştıran, etrafındakilerle sohbet eden sürpriz konuklarla karşılaşabiliyorsunuz.
Otel yöneticileri olarak şehre gelip, ‘sadece zorunluluktan kalanların değil, şehirde uyuyup, şehre uyananların tercih sebebiyiz’ diye tanımlayabiliyorlar konumlarını. Yerli yabancı, bu ruha ve bakışa sahip kişilerden başka, özel günlerinde oteli ve restoranı tercih eden önemli Bursa kesimi de mevcut. Evlenme, doğum günü gibi özel günlerde farklı, özlenen, eski zamanlara küçücük dokunuşların hissedildği odalar ve servis...

Sadece konaklanan değil, anılarla ayrılacağınız bir yer Kitap Evi Otel. Kitap evi otelin restoranı da özenle dekore edilmiş çok sıcak bir atmosfere sahip.

Mönüsünden denediğim tüm yemeklerden ve servisten son derece memnun kaldım.

Kitap Evi Otel’de yemek
Sadece otel konuklarına değil, herkese acık olan restaurant kışın şömine başında, yazın iğde kokan bahçesinde 12 yıldır şehrin hala en seçkin mekanlarından biri olarak kabul ediliyor. Özel Peynir tabağı ile başladım yemeğe. Ardından da ana yemek olarak patlıcanlı bonfile oldu tercihim. Közlenmiş Patlıcan üzerine domates sos ile sotelenmiş dana bonfile parçaları mükemmeldi.
Kahvaltı ise ayrı bir keyifti. Gerçekten çok fazla çeşit sunuyorlar ve organic reçelleri favorim oldu. Restaurantın açıldığı bahçe yüksek duvarların arasında iğde, manolya , ıhlamur ağaçları, sardunya ve güllerle donatılmış gibi. Bu şahane yemek sonrasında şöminenin karşısında kitabımı okuyarak geceyi sonlandırdım. Ve harika bir akşam yemeğinin ardından mutlu bir şekilde uykuya daldım...

Gazete Vatan
SÜHA DERBENT
18.10.2014

http://bizimkahve.gazetevatan.com/haberdetay.asp?hid=23631

Paylas

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Kitap Evi Otel @KitapEviOtel Kitap Evi Otel
Kitap Evi Otel Kitap Evi Otel